Galleria

WCSS (Worl Conference on Soil Sciences) 2022 in Glasgow, United Kingdom

Vuonna 2020 julkaistut maaperään liittyvät tieteelliset artikkelit, joissa on ollut mukana Suomessa vaikuttavia tutkijoita
Linkki PDF icontässä.

Lue lisää muista tulevista maaperäaiheisista kokouksista, kursseista ja kirjallisuudesta

  • Lue lisää avoimista työpaikoista

Suomen Tiedeseura myöntää apurahoja ukrainalaisille tutkijoille Suomessa:
The Finnish Society of Sciences and Letters gives grants to Ukranian researchers in Finland:
https://scientiarum.fi/fin/apurahoja-haettavana-ukrainalaisille-tutkijoille-suomessa/

 

Suomen Maaperätieteiden Seura täyttää 50 v. ja julistaa logokilpailun avatuksi!  

Suunnittele Seurallemme uusi logo ja lähetä ehdokkaasi 31.3.2021 mennessä yhteystietojesi kera sihteerille (Noora Manninen, etunimi.sukunimi@helsinki.fi). Voittajalogo julkistetaan Seuran syntymäpäivänä 16.4.2021 ja palkitaan 400 eurolla! (Huomioi palkinnon veronalaisuus). 

Logon suunnitteluun annamme vapaat kädet, mutta toivomme sen sisältävän Seuramme nimen selkeästi luettavalla tavalla, sekä mahdollisuuden käyttää logoa myös ruotsin- ja englanninkielellä. Logon tulee olla kooltaan ja painolaadultaan riittävä sekä A4-paperipainatukseen että nettisivuilla käytettäväksi. Seuralla on voittajalogon käyttöoikeus. 

Seuran viralliset nimet suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi:  

Suomen Maaperätieteiden Seura ry.   

Finska Sällskapet för Markvetenskap rf 

Finnish Society of Soil Sciences

Seuran esite on PDF icontäällä.

 

Seura esittelee maaperää ja sen muodostumista Tieteiden Yössä Helsingissä 16.1.2020. Tervetuloa Tieteiden talolle tutustumaan meidän esittelypöydän lisäksi muuhun mielenkiintoiseen ohjelmaan!

Seuran esittelypiste: https://www.tieteidenyo.fi/ohjelma/tieteiden-talo/suomen-maaper%C3%A4tieteiden-seuran-esittelyp%C3%B6yt%C3%A4

Koko Tieteiden Yön ohjelma: https://www.tieteidenyo.fi/#ohjelma

-------------------------------------------

We will introduce soil and it´s formation to public audience in The Night of Science event held in Helsinki on January 16th 2020. Welcome to the House of Science and Letters to see what demonstrations we have, and to see other interesting program!

Our soil demonstration (in Finnish): https://www.tieteidenyo.fi/ohjelma/tieteiden-talo/suomen-maaper%C3%A4tieteiden-seuran-esittelyp%C3%B6yt%C3%A4

The program of the event: https://www.tieteidenyo.fi/#ohjelma

Seuran syysretki 13.-14.9.2019 suuntautuu kotimaan tutkimus-ja luontokohteisiin Jokioisille, Loimaalle ja Torronsuon kansallispuistoon.

Kevät lähestyy ja on seuran vuosikokouksen aika 3.4.2019. Tänä vuonna edessä on uuden hallituksen ja tietenkin perinteisen syysretkikohteen valinta! Lue oheisesta kutsusta tarkemmat tiedot kokouksesta, ja ilmianna mahdollinen halukkuutesi toimia seuran hallituksessa seuraavalla kaksivuotiskaudella. Kirjallisia ehdotuksia kokouksessa käsiteltävistä asioista voi lähettää puheenjohtaja Helena Soinnelle (helena.soinne@luke.fi) 6.3.2019 asti.

PDF iconGeneral meeting invitation

PDF iconKutsu vuosikokoukseen

 

 

It’s a year to the 3rd Ecology of Soil Microorganisms conference!
Here is the first circular for the conference in Helsinki: ESM3 Second Circular

Thursday 21st June 2018 at Kulttuuritalo, Helsinki

Are you aware of the 17 Goals that Transform Our World?

X Maaperätieteiden päivät pidetään 9. – 10.1.2019 Tieteiden talolla Helsingissä.

Tiedekulman Maaperäpaneelia voi seurata keskiviikkona live-streamista nimellä 'Maaperä Suomen ilmastopolitiikassa' https://www.helsinki.fi/fi/tiedekulma/katso-ja-kuuntele

Ohjelman viimeisin versio PDF icontässä.

Abstraktikirja on PDF icontässä.

GLYFOS II hankkeen esitykset ovat tässä.

Valitettavasti elokuun viimeiselle viikonlopulle suunniteltu kansallispuistopainotteinen retki Juupajoelle ja Ruovedelle jouduttiin perumaan vähäisen osanottajamäärän vuoksi. Koska retkeily kuuluu loppukesään, niin toteutamme pienimuotoisemman päiväretken Lietoon perjantaina 25.8.

Kiitos osallistujille onnistuneista Maaperätieteiden päivistä! Abstraktikirja löytyy galleriasta ja valokuvia täältä...

Haluaisitko tutkia virtaavaa keväistä puroa, opetella käyttämään gps-laitteita ja kompassia tai seurata kevään etenemistä maastossa? Vapaa-ajan kerho on suunnattu 7-10 -vuotiaille. Kerhossa pääset tutkimaan niin maata, vettä kuin ilmaakin, pelejä ja leikkejä unohtamatta. Ohjaajina toimii kaksi kokenutta maantieteen opettajaopiskelijaa.

MAAPERÄN TUTKIMUS- JA KUNNOSTUSYHDISTYS ry (MUTKU ry) julistaa haettavaksi apurahoja tutkimus- ja selvitystyöhön.

Lue täältä vuosien 2000 - 2017 Maaperätieteiden päivien abstraktikirjat

Seuraavat Maaperätieteiden päivät järjestetään 9.-10.1.2017 teemalla
"Maaperä kiertotalouden perustana". Paikka Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, 00170 Helsinki.

Helsingin yliopiston geotieteen ja maantieteenlaitoksen opetuksen resurssikeskus Geopiste järjestää maantiedeaiheisen vapaa-ajankerhon Kumpulan kampuksella 1.-3.-luokkalaisille loka-marraskuussa. Liitteenä kerhomainos. Tervetuloa mukaan!

Aloitamme syksyn nauttimalla maan antimista toukokuussa kivaksi koetun päivällistapaamisen merkeissä, elokuun 29p. maanantaina, klo 17:00 Sandrossa (Kolmas linja 17). Tämä päivällinen on epävirallinen jäsenten tapaaminen verkostoitumista, jutustelua ja hyvästä ruoasta nauttimista varten. Sandrossa annosten estetiikka, maku ja hinta ovat todella kohdallaan! - kuvia upeista annoksista löytyy Facebookista toukokuun päivälliseltä. Sihteeri ilmoittautumisia vastaan, jotta tiedämme suuntaa-antavan osallistujamäärän, mutta kellonaika on sikäli suotuisa muutoksille, että paikka ei ole tähän aikaan vielä tupaten täysi

Vuosi 2015 on YK:n julistama kansainvälinen maaperän juhlavuosi.

Suomen ympäristökeskus on perustamassa kansallista Suomen MAES (Mapping and Assessment of Ecosystem Services) verkostoa, jonka tavoitteena on tuoda eri organisaatioiden asiantuntijoita yhteen kokoamaan sijaintiperusteista tietoa ekosysteemipalveluista. Kartoituksen ja arvioinnin tarkoituksena on tuoda esille luonnon palvelujen sosio-ekonomista merkitystä yhteiskunnalle. Lisäksi ekosysteemipalvelujen kartoittaminen liittyy EU:n Biodiversiteettistrategiaan, jonka tavoitteena on pysäyttää luonnon monimuotoisuuden häviäminen ja ekosysteemipalvelujen heikentyminen vuoteen 2020 mennessä. Ekosysteemipalvelujen kartoittaminen on olennainen osa tavoitteeseen pääsemiseksi, jotta ekosysteemipalvelujen kannalta tärkeät alueet voidaan tunnistaa.

Pages